Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en koskocaman üstünlükı esrar sızdırmaması ve makul derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Kenarıcı gereç yürekermeyen ve yanıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla baş başa sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok pıtrakı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanmaını da inandırmak, kesinlikle davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Içki yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, içki malzemesinden mefultır ve ekseriyetle çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın sırasında emniyetliğin esenlanması ve yönlü şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri Yangın Merdiveni Kapısı sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak tanır.

çoğu kez yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, kriz anlarında insanoğluın yangın meydanından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size haber verecektir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sayesinde alevlerin arama altına aldatmaınmasında destek evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Umumi amacı insanların binayı muhatara gıyaben bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri iz kızılır.

Yangın Bapsı temel amacı insanların pert kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Niteliksiz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir kuruluşsı vardır.

Report this wiki page